Kencing kotor

Hai mommies nak tny mcm mne nak elak dr kencing kotor selain minum air masak banyak?

6 Balas

Bila bersama, puan kena pastikan kebersihan pd private parts masing2. Termasuk juga bahagian tangan & mulut jika ada melakukan oral. Kalau body parts ni semua tak bersih, bakteria/kuman akan masuk melalui vagina puan dah menyebabkan kencing kotor. Secondly puan perlu jaga private part juga selepas buang air kecil. Perlu bersihkan thoroughly dan lap kering2. Tukar pantyliner bila dah kotor. Saya pernah kena kencing kotor juga sebelum ni. Alhamdulillah lepas dah jaga apa yg patut, saya kembali sihat dan tak kena UTI dah ☺

sy mnum air kelapa tnpa gula. alhamdulillah selesa ja rasa..

Minum banyak air . Biarkn kencing berkali² Nasihat dri dktr

sy dlu mnum air barli...rebus sndiri...

minum air barli rebus sendiri tanpa gula...

saya 2 kali msok wad sbb kncg ktr..