Jadual Scan baby

Hai mommies! Nak tanya siapa yg ada buku pink tu, bleh tau tak dalam buku pink tulis kena scan kandungan mse brapa minggu ya? Scan yg doc di kk nk tngok.. tq yg sudi bls ?

1 Balas

Saya rasa maybe ikut ibu juga , setiap ibu lain lain kes and lain masalah . Masa saya mengandung , minggu ke 36 baru first time saya scan kat kk maybe sebab sepanjang mengandung saya tak de masalah . Lepas tu sebab ukur lilit kepala baby besar sikit dia buat scan lagi untuk next appoinmnt .

5y ago

Oh , awal awal saya ada scan 2 kali sebab first tu nak make sure betul ke pregnant so masa first scan tu tahu saya dah 6 minggu and tahu tarikh due . Second tu dengar jantung baby dan scan sebab awal awal bila sekali awak dah tengok awak akan rasa rindu and teringin nak tengok lagi . Lepas tu last saya scan 22 minggu untuk tengok jantina .