Kehamilan 👶🏻

Hai mommies, nak tanya, siapa ada pengalaman tengah pregnant tapi anak yg sebelum tu masih fully bf , umur dalam setahun lebih. Bila pregnant, masih teruskan fully bf atau stop slow²? Atau ada yg teruskan? Dan ada tips ke utk susu tu bertambah? Sbb mcm sy susu drop tiba² dan masa tu baru tahu pregnant. Dah cuba buat mcm² tapi mcm tu je. Kalau tak pregnant mmg susu meriah je.#seriusnaktahu ##ingintahu ##pleasehelp

11 Balas

Sy pregnant 34minggu kolostrum sudah keluar makin anak Sy yg 3tahun bf.Dr ada ckp sruh bhnti tkut Ibu penat tpi klau ank Sy x bf breast rsa sakit tkut pulak bengkak

6mo ago

sy ada rasa penat sikit la tapi sbb rasa masih boleh, sy bagi cuma tu la mmg drop sgt², sy tak push sgtlah. cuma malam mmg bagi direct kt dia. at least dpt juga susu badan walaupun tak mcm sebelum ni. maybe nanti weeks dah ke atas susu boleh jadi byk ke kan sbb time tu ibu hamil pun tgh proses penghasilan susu kan.