Sakit bawah perut

Hai, mommies nak tanya Perut tiba2 mengeras lepas tu rasa sakit sgt dkt kawasan bawah. Baru msuk 27 minggu. Tak ada darah atau lendir keluar. Baby masih bergerak. Kenapa ya

4 Balas

mommy kena tukar posisi ye bila perut mengeras, jika tgh berjalan rest sebentar, sama kalau tgh berdiri cuba duduk dan tarik nafas lalu hembus ikut mulut. Perut mengeras tu tanda false contraction. Saya dari 23weeks dah rasa sakit bawah , dr kata normal anak membesar.

4mo ago

kalau perut lama sangat mengeras lebih dari 10minit, mommy pergi check terus ok

sma mcm yg sy alami skrg, now 26 weeks.. bila p mall dia buat mengeras Dan sakit kt bwh...risau plak tapi bila ddk rumah ok plak...

saya 30week mmg sakit tp tk kerap sehari tu sekali dua mesti ada .

false contraction

5mo ago

sakit mcm mana? klu kt ari2, celah peha its normal, otot merenggang.