Perut mengeras

Saya sekarang 38w5d, start kul 6ptg tadi perut asyik mengeras tapi baby bergerak ok je cuma rasa tak selesa. Normal ke? Saya tak ada keluar lendir atau darah,#ingintahu

6 Balas

boleh ajar sy tak.? bby mengeras rasa perut tu mcm mana.. kdg sy rasa tak selesa jgk.. keras je perut ni smpai senget2 tp bby gerak aktif. firstbby 38w jugak mommy.. please.

2y ago

perut rasa keras dgn kejang sis, setiap kali mengeras perut rasa sakit tak selesa lepastu stop mengeras perut pun ok baby gerak lah tapi tak aktif sangat. malam tu rasa mengeras tapi sy biarkan,esok pagi pergi klinik misi bagitahu dh ada contraction cek jalan dh buka 2cm terus tolak hospital.

sma mcm Saya time Tu 39week 1day mengeras mkin Kerap sis trus prgi hsptl ya..mcm Saya skli cek 7cm Dah Tu pun tda lendir or drh..#timeBbyFirst

2y ago

wah terus 7cm ya sis, sy takda turun darah ke air ke, last² Dr yg pecahkan air ketuban cuma perut mengeras je

sama la dengan saya,rajin mengeras tapi xde tanda lagi..

Kalau saya terus pegi hospital to get peace of mind

tanda² contraction dh tu

2y ago

sebenarnya pos nin dah lama sis, bulan 11/2021 haritu sy dh bersalin baby dh nak masuk 3bulan😊, perut mengeras je esok pagi gi klinik bukaan dh 2cm terus masuk wad duduk sehari dh bersalin. tq mana yg sudi jawab

tanda contraction tu