Sembelit 9w

Hai mommies! Nak tanya kat sini ada tak yang ada masalah sembelit? Saya 9w sekarang, tiba2 start sembelit pulak. Nak makan buah or apa ek bagi senang berak? Tak selesa sebab biasa sehari paling2 sekali mesti berak. Ni dah 2 hari tak membuang 😭 tolongg 🙏🏼🙏🏼

6 Balas

samaa saya haritu pun pergh sakit ya amat. saya just cukupkan minum air, makan buah2an (epal hijau, jambu batu, buah belimbing atau apa2 jenis buah yg sesuai). dan yoghurt. sebab sayur saya taktau kenapa sejak mengandung jadi geli tak kena tekak 😭😭 padahal sebelum ni suka

Normal tu siss. Saya pon ada sembelit jugak tp sy pula x berapa nak makan buah. Jadi nya sy selalu minum jus2 buah & jus pure delima. Sbelum ni sy sampai bbrpa hari x dpt mbuang. Skg, syukur alhamdulillah senang sgt mbuang🤭

makan yogurt ..buah²an pon ..same la ,sy pon mcm tu sblum ni ,tp mkn yogurt pepagi ,rse nk mmbuang ..

Buah naga Buah jambu batu Epal merah Kalau tak ngam jgk. Mintak doc ubat sembelit

Makan yogurt atau buah betik yg masak boleh membantu sis

makan buah naga