Scan baby bahaya ke tak

Hai mommies nak tanya kalau scan baby selalu bahaya tak?? Sebab mak mertua kata jgn scan baby 😰😰 mcm mana ya

3 Balas

hai dear.. scan tu tak bahaya.. 2D-6D.. sbb ia hanya Ultrasound scan.. sama mcm MRI (Magnetic Resonance Imaging) tak bhaya utk ibu2 prgnant sbb tiada sbrang radiasi.. TETAPI X-RAY, CT-Scan bahaya ye awk2 smua.. hrp dpt mbantu 🥰

1y ago

my pleasure 🥰😙🥰

xbhya pon scan 2d to....klo tgk org buat ivf tiap2 mngu scan...ok je...

tak bahaya pun. boleh je