tukar susu baby

hai mommies nak tanya kalau lpas tukar susu baby lpas 24 jam berak mcm nie mksdnya normal ke? sebab sebelum ni pakai anmumlac baby (kembung perut, ruam dengan muntah) tp lps tukar susu lactogen xde maslah cuma warna dan teksture najis jd mcm ni (baru sekali berak)

tukar susu baby
2 Balas

Warna hijau pekat ni is normal sbb 1st baby minum susu formula, then 2nd susu formula byk khasiatnya (mixed of vitamins) so warna najis pun akan berwarna kehijauan pekat. Najis nampak cair berair, maybe susu ibu bagi kat baby cair sikit kot x ikut sukatan yg accurate. Its okay, next round bagi sukatan yg betul and observe lagi najis baby. Susu formula semua ni try and error, ada yg serasi and ada yg x. Maybe susu baru ni serasi tapi just observe dulu.

2y ago

wahhh terima kasih sis bg ilmu

Oo sama la puan dengan ank saya. Saya tukar susu dutch baby , tiap kali yak jadi warna ni dan cair. Jadi saya tukar lactogen baru okay Alhamdulillah