Susu baby sebulan

Salam, nak Tanya baby boy baru sebulan, prolonged jaundice. Diminta bagi susu formula, bagi Similac baby sembalit, baru tukar lactogen sehari , najis baby tukar warna kuning kepada hijau... Normal ke?? Baby berak sekali sehari...normal ke??

7 Balas

susu lactogen ade probiotics.. jadi normal warna hijau.. bby sy pon minum susu lactogen.. skrg berak sekali sehari..tp mmg byk la beraknya.. kdg berak 2x.. kalau kentut lawas sgt.. terkincit jugak sikit..

berak sekali sehari tak normal. umur sebulan pastikan baby minum 2-3oz setiap 3 jam sekurangnya. berak 3-4 kali. kalau susu tak cukup dan berak kurang lagi lambat turun kuning.

ank sy kuning tak turun,mula try karihome.tp xleh sbb makin tinggi,last sy try lactogen bru bnyk turun.dgn mandikan Dy sirap,tu petua tukang urut bgth

Sy breastfeed kdg pndai kluar najis warna hijau juga..Dr kata still normal .. yg x normal klu warna merah/kelabu mcm tu..

Normal. Kalau susu badan akan warna kuning jagung. Kalau susu formula, akan bertukar warna hijau sikit.

anak saya pn sebulan jaundice masih atas 100. najis hijau Dr kata normal.

normal.