Lepas Keguguran

Hai mommies, nak tanya, kalau dah gugur.. Lepas tu nak try utk second baby tu susah nak lekat ke? DnC jan 20th.. Still under treatment with Gynae.. Setiap kali pergi cek dengan doctor.. Kata semua normal.. Xde masalah.. Keep on trying.. ?

24 Balas

I just lost my baby last night..started off dgn spotting coklat about 1 week..then ada kuar darah..last night felt like real contraction.i knew the baby is going to go out...😭about 3 am i feel u comfortable and wanted to go to the toilet. Then blood came out suddenly like a something heavier drop..obviously it was blood..when everything was over in the toilet bowl i could see a piece of meat...😭😭my 2nd miscarriage-Dr said maybe the age factor..1 am 41 this year..waiting for a week for it to naturally clear up or else D&C

Sy dari awal irregular period. 1st pregnangy gugur 15/1 sbb kandungan tak jd. Try jugak bersama after 3weeks tp tak melekat. Period pertama sy lepas gugur 5/3. Memg lama cycle sy. Tapi after gugur, period jd normal 😂. So cukul 3cycle period, after raya taw pregnant hehe. Now 13w. After gugur sy memg takde berurut ke makan jamu ke apa, just pantang makan sebulan. As doctor said, better pregnant after 3 cycle period lepas gugur.. Nak bagi rahim kuat

Saya rasa senang lagi, sebab subur, saya pernah gugur sekali, lepas tu dalam berapa bulan terus pregnant, tapi tak ada rezeki gugur lagi, after 3 years baru pregnant, Tapi kawan saya, dalam 2 bulan lepas gugur terus pregnant. Alhamdulillah anak dah besar.

saya lekat balik lepas sebulan gugur. orang cakap lepas gugur senang lekat kalau takdak masalah kesihatan. try to fokus on healing inside out and i think you wont have problem to get pregnant again soon. all the best.

5y ago

Ye sis.. Terima kasih untuk advise and strong.. Amin 😊

Depends kot sebabnya saya dnc 24.12.2012 dan sekarang baru ada rezeki semula selepas buat HSG. 7 tahun baru ada rezeki. Harap², baby dlm kandungan sihat sehingga selamat dilahirkan pada waktu yg ditetapkan, amin ..

Feb 2018 sy keguguran 7w23d (1st baby).. Tpi x DnC.. B'pantang slma sbln juga.. Then mac 2019 ni sy preggy..Jdi sy rsa.. Xda mslh preg after keguguran.. Sy doakn sis cepat dpt rezki baby ya..

Sis, don't let the pressure stress on you hard. Let it bygone and bygone, be happy and you will. Most importantly is to stay RELAX and HAPPY! Happy trying sis 😊

5y ago

Haha.. Sure sis 💪🏻

slalu kalau kita nak2 sgt... xdpt. abb maybe kita jd stress.. sis try let go je sume tu. berserah. Be happy. usaha2 jugak tp jgn pressure dri n pasangan. insyaallah lekat

Hi.. jgn fikir pasal baby. Go for a honeymoon vacation. Relax yourself and enjoy it. All will happen on right time. Most important, be happy and eat healthy food. 💪

5y ago

Ya.. End of month is my wedding anniversary.. Planning to go somewhere.. 💪🏻 Sure...

Sy try untuk second baby 4thn lebih..jangan putus asa kalau check dic tak ada problem ..Sy check doc ada problem..tp skbg da prgnt 18w tanda apa2 rawatan..