bayi berkahak batuk dan bersin

Nak tnya, bayi sya baru 1 bulan 5 hari, lepas minum susu, selalu muntah.. Mungkin sebab kahak. Batuk dan bersin pun ada, Adakah sebab mau demam. atau tidak sesuai dengan susu.. Dia minum susu formula lactogen. kalau bernafas, bunyi kahak di leher. risau.. nak tidur pun tak dapat

1 Balas

Dia muntah mungkin sbb kahak. Kena clear kan dulu, kesian bby nk bernafas susah. Bawa ke klinik dlu. Tentang susu, klu berak dia x ketul2, x sembelit, rasa xde apa2.