kira gerakan baby

Hai mommies! Minggu depan dah cukup 28 weeks pregnant. Kalau ikutkan 28 weeks dah kena kira gerakan baby kan. Tapi nurse terlupa nak ajar cara kira gerakan baby and i lupa nak tanya. So, i kena catat sendiri ke camne? Help me plez

2 Balas

Masa 28w tu ada appt tak dkt kk ? Kalau takde, awk kira je la terus start 28w tu. Biasa kalau baby gerak atau kick, awk tick tau. Macam sy kira setiap setengah jam. Kalau dlm setengah jam tu dia gerak atau kick banyak kali, kira 1 gerakan je. Boleh jugak nak kira setiap sejam. Yg penting cukup 10 gerakan dari 9am-9pm. Biasanya petang2 dah cukup 10 gerakan kalau baby aktif.

4y ago

Oo 29w ada appt. Okay boleh je mana2 sis. Janji awk pantau pergerakan baby ye 🤗

selalu nya dokter srh kita kira dr jam 9 pagi.. tanda kan ✅ klau baby bergerak smpai buat kulit kita teragkt ckit. tes tndakan ✅.lps tu. bby akn senyap kejap je. andai baby ada gerak lagi kuat. tanda ✅ kan lagi. smpai kotak di buku pink tu abis. last sekali tulis jam k 😉