kulit kering Baby

Hai all mommies macamana nak rawat kulit baby kering yer, tiba2 jer merah then kering. Setiap hari saya guna losyen jer ada tak cara lain nak rawat.

3 Balas

Kulit bayi memang sensitif. Sangat perlukan pelembap. Tukar mandian yang high moisture. Atau mandikan dengan air suhu bilik biasa saja, tak payah guna sabun mandian. Lepas mandi sapukan krim/losyen pelembap. Sekurang-kurangnya 3x sehari atau semakin kulit bayi kering kena kerapkan sapu pelembap setiap 2-3 jam. Pesan dari mak bayi chronic eczema.

4y ago

Okey sis. nak cuba lebih kerap lah lepas ni mgkn sebab tu juga tak sembuh2. Sebab 2x sehari jer sy guna.tqvm yah.

Guna lotion moisturizer dgn kerap. Anak saya dulu slalu mcm tu, doc pesan sapu lotion dgn kerap

4y ago

Lotion yg ade function sbg moisturizer. Saya guna cetaphil

Cuba sapu minyak kelapa dara

4y ago

a'ahhh betul ,mntk kelapa dara ok baby cream ibu pon ok 👍🏻