?

Selain pade losyen, ape lagi nak pakai untuk sapu pade baby kulit kering yer? mcm² losyen dah try sama jeee. kulit baby kering sgt. kesiann tengok ?

?
31 Balas

sis pakai veseline.. saya dgn anak pakai,alhamdulilah. mmg serasi. kena rajin sapu sis. in shaa Allah bkurg kering tuu.. cuba laaa. sy suka vaseline tu bukan utk kulit kering kt badan je,bibir kering pon sesuai

Saya sendiri klau kulit jadi kering, tumit kaki pecah ka sapu sortening ja yg buh dlm kuih pau tu lg lembab drpada losyen. Tp utk baby x pasti la boleh ka dak. Sbb sortening benda boleh makan...

anak sy pon mcm ni la kulit kering, hari tu pegi kk doc tu suggest sapu krim nivea yg warna biru tu. skrg krim nivea ade yg utk bby punya

pakaikan bio oil dry skin gel..bukan bio oil yg minyak tu...anak sedara sy pakai ok..calit sikit je sbb gelnye mmg brminyak...

Tak semua losyen bby baik utk kulit bby , cba stopkn pnggunaan losyen .. klau kering jgk tkarkn dgn bby oil ...

Try la krim herbal shaklee ni. Sy dulu mmg pakai ni utk anak. Utk ruam etc. Nak murah beli kat shopee je😁

Jangan sapukan dengan lotion sis.. Tp sapukn dengan krim .Lotion ne menyebabkn kulit tu lg kering..

Vege cemed moisturiser, ad jual dkt farmasi alpro. Sgt bgus utk kulit kering n sensitive

Klu sy lbih suka guna olive oil. Xpon cetaphil. Alhamdulillah kulit ank nmpk cntik je

anak sy pun kulit kering..tp sy pakai kn dia losyen johnson oat+ milk..mmg berkesan.