Perlu ke mandikan newborn sewaktu lepas bersalin di hospital?

Hai mommies, kita nak due dah 28/9 ni. Cuma curious nanti lepas dah bersalin, kalau kita kena tahan wad nanti baby tu kita kena mandi kan ke? Atau kita akan lap2 saja pakai wet tisu. Nak minta mommies berpengalaman utk guide dan tips. Mohon bantu saya ☺️

3 Balas

Xperlu.. Nnti nurse akan mintak pakaian bby dorg uruskan, setengah hospital ada yg bagi mandi, mcm hospital sy bersalin dorg hanya lap sahaja..

2mo ago

saya bsalin kerajaan nurse mandikan babg sya.. klu swasta rasany mereka mandikan jua kan kita bayar mahal2

Awak bersalin hospital apa nanti?

2mo ago

Ikut situasi waktu tu. Kalau baby kena tahan wad, nurse akan mandikan. Kalau baby okay boleh duduk dengan mak, depends. But no worries nurse akan bersihkan baby dulu sebelum bagi kat mak.

baby