Tanda nak bersalin ..

Hai mommies boleh share x tanda² nak bersalin n bila ya boleh start buat senaman untuk memudahkan bersalin ? Hihi ni anak first so xtahu sangat .. skrg 36weeks1day .. nak buat senaman takut awal sangat .. sekarang ni dah ada rasa bby macam dekat bawah , kdg2 perut mengeras area pinggang belakang pun sakit , xlarat asyik nak baring je 😣😣 #firstmom #firstbaby

7 Balas

36 weeks dh boleh buat senaman. Sy buat senaman kupu2 tu. pastu tiap2 hari berjalan dekat taman area rumah Sy. anyway Sy Pon dh 36w2d. base on 1st experience mmng kene byk jln. kat hosp masa sakit contractions tu majority orng baring tapi Sy berjalan ulang alik dekat katil Sy. and bukaan jdi cepat takde lah tunggu lama sngt. Sy berjln smpai menangis lah Lyn contraction tapi buat jugak sbb tak nak bukaan ambik masa lama. boleh Cuba try nnti