Tanda nak bersalin ..

Hai mommies boleh share x tanda² nak bersalin n bila ya boleh start buat senaman untuk memudahkan bersalin ? Hihi ni anak first so xtahu sangat .. skrg 36weeks1day .. nak buat senaman takut awal sangat .. sekarang ni dah ada rasa bby macam dekat bawah , kdg2 perut mengeras area pinggang belakang pun sakit , xlarat asyik nak baring je 😣😣 #firstmom #firstbaby

7 Balas

Saye buat senaman dari 2trimester lgi wak.. saye just buat duduk sila and sebelah tapak kaki rapat dgn tapak kaki sebelah lagi then goyang kn sikit badan kanan kiri… 3 hari lps doc ade masuk saye punye muncung mulut itik tuu.. pastu dia selukk.. ya Allah saye tk rase pape wak.. sakit pun takk.. saye rasa mungkin sebab senaman nii 😊 saye x selalu buat.. tpi seminggu tu ade lh sekali dua buat😉

2y ago

Btw saye sekarang 34 minggu pun same ank sulong.. selalu sngt sakit kt bawah.. sebab kepale dia dh kt bawah seronok sngt maen lompat2 dlm rahim 😅😅😅