SIZE BAJU BABY BOY

Hai mommies, boleh share tak usually kan baby boy kalau baju size 1-3 month boleh pakai berapa lama ae ? Saya ni nak beli baju baby boy, jadi macam blurrrr sebab baru nak dapat baby boy ni , huhuhu.

10 Balas

Saya beli yg 0-3 tu campur pnjang pendek rompers sume ade la dlm 12 pasang, lepastu beli plk yg 0-6& 3-6 tu jugak lbih kurang dlm 12 psang .. tp tgok hgk cutting nye kadang2 ad yg mmg ngam2 jee 0-3 je bole pkai . Tgok anak lahir nanti mcm mne tumbesaran nya hehe

saya beli 0-3m tp muat lama smpai 6bulan kot. sbb anak saya lahir kecik 2.46kg sbb induced ngam2 37w. tu pon masa baru lahir pakai baju je da tutup smpai ke kaki, pastu bedung. seluar mmg xboleh pakai, mau smpai ke leher kalau sarung 😂

2y ago

Huhu. Itulahhh. Ohh memang tak jauh beza ya biasa kalau berat first kecik, yang second pon possibility kecik atau naik sikit lah ya ? Okey okeh baru tahu. Huhuhu

saya beli 0-6 .. baby belum lahir hihi, harap2 muat la.. takut juga nak order 0-3 sebab, kawan2 ckp rugi beli 2minggu pkai baby dah tak muat.. sy beli sikit jee 12psg -pendek+ panjang .. nnt kalau kurang, kita shopping lagi haha

2y ago

Hahaha. Saya baru beli 3-6 months je. Hahahah. Masih ragu ragu nak beli 0-3 months ni berapa banyak perlu beli 🥲😂

kalau beli yg dlm kotak tu mmg besar sikit dari sz baby born, so. bolehlah pakai 2 to 3 month x silap.. tgok pd sz baby juga kadang😊..ada baby lahir besar, ada bb lahir halus aje 😂..

Tgk baby nya awak. Tapi macam saya beli baju 0-3m sikit je dlm 10helai selebih nya size besar sbb baby ni cepat membesar kalau anak keluar besar lagi tak muat pakai baju 0-3m

my sis pakai sebulan jee 😅 lps tu kena tukar size 3-6. now semua baju tu die pass dkt sye pulakk 😂 nasihat sye baik mommy beli size 0-6 or 3-6. 0-3 tu beli sikit jeee.

2y ago

Yeke ?? Itulah ni haaa cam blurrr betul nak beli baju size apa untuk anak laki first ni 😂. Thank you…

beli sikit je awak, lain beli 3-6m or 6-12m . kot nnt ada orang bagi ke. gpun org ckp mmg pakai kejap je, tambah klau baby badan jenis cpt naik.

2y ago

Huhuhu. Thank you. Itulahhh… ramai cakap gitu gak.

Saya beli saiz 0-3 baby da 4 bulan masih boleh pakai. Ikut saiz baby jugak. Kalau baby sihat tembam tak muat da.

kalau sy beli NB 4helai je...yg lain 0-6 n 3-6 beli pun dlm 15helai je....bby cpt besar

beli je saiz 6.12