Minum ais waktu pregnant

Hai mommies, betul ke org dulu2x bgtau klau minum ais time pregnant boleh menyebabkan kepala ank besar? Sbb sy dh 3bln, mmg asyik minum ais je. ?

46 Balas

Memng Tdk bleh d amalkan slalu minum berais nie.. Sbb dlm usia kndungan awal mcm nie dia bleh menerima apa² risiko..apapn kurangkn minum berais😊

Alhamdulillah ok ja saya sis, dri first sampai dekat mau bersalin. Just maybe don’t take too much la. Doa baik2, InshaAllah semua baik2 jadinya☺️

Tak lah kot.. cuma klu mkn bnyk sgt ais mungkin boleh mnyebabkan cramp kaki n kaki kita cpt ltih.. itu yg sy alami laa.. xtau lah org lain.. 😋

Samelah kite sis. Time tak pregnant tak minat ais sgt.. dah pregnant ni asyik ais je hari2.. risau gak kalau betul org tua2 ckp tu😅

Blh je mnum ais sis..sy tiap2 ari mnum ais..skrg dh 33weeks lbh..bila scan bby alhamdulillah semua ok..xda pn doc gtau bby besar 😁

Tak la.ms ngandung rasa myirap betul x dpt minum ais.lagi org kata x leh minum ais,lagi kuat nk minum. Kepala baby kuar ok je 😂

Minum je sis.. bila minum air tu akan ikut suhu badan kita.. Lgpun malaysia ni panas.. Saya pun suka minum sejuk and aiss

Hahahaha x tau la nak percaya ke x Mil sy pon ada pesan jgn mkn nasi sejuk nnt kepala baby besar.. Tp sy x percaya lah..

Ok je sis.. sy dr awal pregnancy smpi ari nk bersalin minum air sejuk. Bby keluar okay. Skrg pun minum jgk 2nd pregnancy

Xde lh.. Msa ank kedua, saya tiap minggu wajib nak mkn aiskrim 2,3 kli seminggu. Minum ais hmpir hari2