Macam Kahak

Hai mommies. Baby sy dah sebulan lebih. Sy mcm rasa ada kahak dlm mulut dia. Tp byk doc kata tu normal. Mcm mana ya nk hilangkan. Lepas tu lepas susu n burp skrg susu akn keluar skit2 dr mulut dia dan dia skrg produce air liur dlm mulut.. Mintak tips semua. Tq

4 Balas

Tu mmg biasa,cuma kne ambil langkah bjaga2 jgn bg baby baring flat ,burp setiap kali mnyusu & bila baby tdo tu kerap check baby bnafas atau x..ank saya pun mcm tu..dktor ckp mmg normal sbb nyusu .yang pnting burp,bagi baring kt bdn kdudukan mnegak dlm 6min & lepas tu baringkan tinggi ckit.jeluak /kluar susu ckit tu mmg biasa aslakn bkn muntah yg tsembur susu byk ,tu xnormal.cpt2 sedut klau ada yg kluar dr hidung susu tu.takut blh masuk kt paru2 & jd jangkitan & kes tsedak susu tu..wallahu..

baby sy pun sma...kerap kluarkn air liur...nafas pun mcm bunyi..bila cek paru2, xdk masalah...sy pulak yg risau

mommy boleh cuba cfrub balm berminat boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/cfrub

Exactly sama dgn anak sy 2m. Tq atas pkongsian n tq juga atas jawapan2 🥰