Due 22/9 tp baby tiada bg tanda nak keluar

Hai mommies! Ada tak yg sama due? Minggu depan dah due tp baby masi santai2 dlm puyut tamau keluar. Maknya dah risau ni tkt2 mau serah diri minggu depan hahaahahaaa. Tanda2 mau bsalin pn takda lg. cuma sakit2 nyilu biasa2 tu saja. Tkt mau induce dan czer sbb saya 1st mom. Kdg2 emosi tkacau jgk bila ada yg mention induce dan czer.

18 Balas

date kita sama 22/9..smlm baby saya kerap mengeras n ada rasa contraction sikit..pastu p hospital memng Dr cakap ada contraction tapi bukaan belum ada lagi..so Dr suruh dtg hospital bila ada contraction yg betul2 kuat atau turun tanda2 lain..lepas2 tu takdak dah contraction..risau la jugak kalau kena induce kan..harap kita semua mudah bersalin nanti🥹🥹💕💕

8mo ago

sampai ke hari ni baby saya masih belum keluar lagi..huhu..🥲🥲🥲

sama la kita 22/9...tapi sekarang perut kerap sakit mengeras setiap 7 minit sekali...bila berjalan rasa berat kat bahagian bawah & punggung..RSA mcm nk terberak pun ada...tapi tadi dah bnyk kli kluar masuk tandas x kluar pulak tpi bila berdiri,berjlan,duduk,atau baring rasa mcm nk terberak...JDI confuse sbb tanda pun belum turun lagi...

8mo ago

Tahniah sis. Selamat berpantang 🫰🏻

due sama dengan saya sis… tapi anak taknak keluar lg, saya dh risau dah… sebab baby 3.2 kg, klu overdue doctor ckp boleh naik sampai 3.6kg-3.8kg.. alahai anak harap2 keluar lah cepat .. maknya risau baby bambam sgt kena czer pulak nnt.. doctor pulak suruh serah diri 41 week nanti .. lambert lagi

8mo ago

Sama laa mcm saya jgk sis. Dah mcm2 saya buat utk baby keluar tp seronok sangat dia ni dlm puyut maknya sampai blm nak keluar 😂. Saya plak kena serah diri 21hb sbb ada tagging kuning dahh 🥴. Semoga urusan sis dipermudahkan yaa 🫰🏻

sama laa sya due 21.. baby xnk klua lagi.. first mom jugak.. dah macam" cara buat nak bagi dia klua cepat.. still xnk klua.. Maybe x ckup hari lagi kot.. sbb trkdng kiraan kita dgn dr sik sma pun dgn usia sbnrnya baby dlm kdungan.. Semoga dipermudahkan urusan ye sis✨

8mo ago

due awak sama dgn kakak saya...tapi kakak sy dah Selamat melahirkan ...ikutkan due 21/9 tapi kena serah diri 7/9 sebab ada gdm & dia cucuk insulin...tapi belum sempat tarikh serah diri dah Selamat lahirkan baby masa 5/9 sebab pkul 3pagi rasa perut kerap sakit,cirit & muntah...pkul 6pagi sampai hospital kna than,dok petang tu 6.30 DPT col baby dah kluar

sya 23/9 ingt lmbt sbb bby aktif jer..sy mmg slalu ad tmu jnji O&G 13/9 kne slok tgok laluan blom ada..smpt pergi jlan2 mkn sdap2 ptng dh mula sakit2 tpi smpt pergi psar mlam pkol 11:50 mlm dh kluar tnda pkol 1 pgi dftar hos pkol 4:58 pgi slmt bsalin..

smoga permudahkan urusan sis saya 29/9 pon tgh fikir cara apa nak bgi bby kuar awl dri due tkut plk dgr induce ni sakit dia mmg 100/100 dri beranak ..pastu saya planning nak try brslin normal yg first czer moga dpt brsalin normal ..

8mo ago

Haaa tu laa kn. Kita bdoa jaa mana yg tbaik utk kita kn sis. Semoga urusan kita semua ibu2 mengandung Allah permudahkan 🫰🏻

sama la due kite 22/9 baby still seronok ye dlm perut 😆 mcm mcm exercise dh buat still tknk kluar 🥲 doc dkt hosp dah call , siap ckp kalau minggu dpn tk beranak nanti dia bagi tarikh msok ward untuk induce haih takot betol 🥲💔

8mo ago

Betul sis. Baby masi seronok dlm perut. Maknya dah risau tanak induce tanak czer. Saya plak dah kena serah diri 21hb nti sbb tagging kuning 😅

sy kena admit 16/9 ni induce for normal sebab twins... tp nurse dgn Dr ckp kalau boleh xnk la induce sy sebab risau sakit. Dr pesan bersama la dgn husband hari2... natural inducer 😅

8mo ago

Saya dah kena admit Sbb tagging kuning 😂 pasrah jela klu kena induce sbb bukaan tkda lg. seronok sakan baby dlm perut ni

Due sama … smalam sakit perut senggugut kerap … selang 10 minit … p PAC .. buka 1cm doc suruh balik … hari ni mild contraction ja … xturun tanda apa lagi …

8mo ago

TU la saya sekarang pun tgh rasa sakit kt perut,berat kat bawah rasa mcm nk berak tapi bnyk kli p tandas duduk x rasa pulak nk berak...sekarang perut kerap salit mengeras setiap 7minit sekali...

sy due 21/9 pun belum ada tanda2 lagi..huhu..baby masih seronok dalam perut..setakat sakit manja2 tu adalah...jalan pun susah. semoga dipermudahkan urusan kita semua

8mo ago

Sama laa dgn saya jgk sis. Dah kena serah diri sbb tag kuning. Mcm2 dah senaman d buat tp seronok sgt baby dlm ni 😂