Cara nak cepatkan bersalin sebelum due

Assalamualaikum..ada tak dekat sini tarikh due dah dekat tp tanda2 bersalin tu takde...hanya false contraction je...ikutkan baby dah engaged tp dia tak mau keluar lg..tak nak kena induce#pleasehelp

2 Balas

wsalam. bby sy mmg engaged dari 36w tp penyudahnya overdue, masa check jln pun 1cm dan kpala bby masih tinggi. cuba la kerap bsama suami.

5mo ago

saya td nurse ckp kalau 28/11 ni still tak bersalin juga kena serah diri 4/12..sebabnya saya ada 2 tarikh due date..Edd 19/11 & Re Edd 28/11...

kerap buat senaman dan buat lma sikit. squat jgn lupa skli.