Kedudukan Uri

Hai mommies , ada tak yang uri bawah ? Ada tak cara untuk naikkan uri ?

10 Balas

sye. masa 28w scan doc ckp uri kt bawah. lps tu sye jalan n perbayakan time sholat terakhir sujud lelama n berdoa pjuk bby sekali supaya uri naik atas.. tp ad org ckp kalau yg preggy pertama biase nye uri akan naik sndri bila dh 33w keatas. bila scan 33w itu hri alhamdulillah uri dh naik atas doc ckp☺️

My previous pregnancy pun uri kat bawah. Time solat sujud lama sikit. Every nite saya exercise dengan cara baring atas tilam, kaki letak kat dinding menghadap ke atas. Biar badan dalam bentuk L lebih kurang 10-15 minit. Alhamdullilah uri naik

4y ago

Nk cuba la anywy tq taw.

kene bedrest kaki kene angkat letak bantal nak tido pun cam tu... tp ikut org la juga klu nak try urut x de paksaan... sy kene masa kelahiran no. 3 uri kat bwh... walau bersalin awla 36 mgu tp ngam boleh normal walau pd awal mmg doc kata kene ceaser....

Sis bpe weeks?? Bila sjud tiap kli solat sujud lma ye sis.dismping mohon dgn Allah spya elokkn kdudukn uri.rahim pun jdi kuat.prmudhkn urusan brsalin jugak😊

Sy....type 1...alhamdulillah skrg da naik.....kne byk bed rest je jgn wat apa2 kje...brsama dgn suami pn x bole

Rukuk and sujud lama2 masa solat. Kalau urut tu bahaya. Dulu2 ye lah orang urut2. Ikutkan bahaya tu urut2.

Sya masalah uri bawah..dh 34 week still x naik..akn bsalin czer week 36 nti..doakn sya ye

1y ago

semoga dipermudahkan segala urusan ya sis .. saya pun sama .. tapi next week 34 weeks baru kena admit

Boleh urut naikkn... Dah naikkn baru rse selesa sikit nk bergerak

5y ago

boleh mngurut ye ok baik , tq 😊😊

perbanyakkan sujud masa solat mummy

Smoga dpermudahkan..