Normal ke jadi rajin tiba²😂

Hai mommies, ad ke sini yg trimester 2 tiba² jd rajin melampau😂 now baby dh 19 week ..ad je keje nak buat , sapu la mop la basuh kipas la..basuh tandas laa😫 risau kan baby je..okay ke kalau duk cangkung lama² berus tandas? Sy tak pakai sabun yg kuat bau pun..berus2 gitu je pakai sabun serbuk sikit.. And sy perasan sejak sy aktif ni baby pun kemain aktif kejap2 rasa ad yg kick kat perut geram je..masa trimester 1 dulu tido jee 24 jam hahaha

4 Balas

Saya!!! Hahaha masa trimester 1 saya macam zombie iye. Sentiasa terbaring lemau. Berat 58 jadi 52.5 😵‍💫 makan muntah. Malam tak boleh tidur. Mata celik je pandang siling, lepas subuh baru tertidur. Tiba tiba masuk 2nd trimester wah cargaasssss 🤣🤣🤣 kena marah dek laki sebab semua benda nak dikemas. Cangkung ok je cuma pakai la mask and glove kalau handle chemical. Tapi saya tak suggest la sis main dgn chemical nie. Even bau tak kuat, kita tetap tahu itu racun, takut effect baby. Lagi lagi kalau bleach ke apa ke.

2y ago

kannn² awal dulu kemain mcm zombie😂smpai sy risau sbb mama sy kata ibu hamil ni jgn lemah je tido je nnt anak pun lemahhh je tak aktif heheh..haa kau bila dah aktif ni kemain baby takleh duk diam pulak😂

Sama dengan saya sis. Tapi saya takde la rajin sangat macam sis 😂 tapi saya sejak pregnant ni suka betul mop lantai rumah. Risau jugak kadang. Tapi kita hati hati laa, saya pakai mask sarung tangan semua. Kaki pun tak pijak lantai yang basah tu, pakai selipar dalam rumah. Rasa macam therapy pulak bila tengok lantai rumah berkilat 😂

Haiii. Normal. Macam mana eh nak cakap, boleh buat kerja, tapi jangan berterusan. Kena take a gap, rest. Pastu, kalau boleh, buat kerja ringan jeeee, elakkan kerja berat berat tu :)

2y ago

Yes betul. Kalau tak buat apa apa rasa lain pula 😆

Hi sis hati2 dengan pencuci lantai tandas