Pendarahan

Hai mommies, 1 syawal haritu sy ada keluar darah seperti dalam gambar ( maaf kalau sedikit kotor ya ) tapi tiada rasa cramping atau seakan senggugut atau sakit perut. Seharian darah begitu keluar and paling akhir pada malam hari seakan lendir2 bercampur darah. Adakah keguguran atau normal ya? Sebab darah tu keluar hanya pada hari tersebut. Keesokan harinya tiada darah and bila check upt line masih terang dan pekat. Also bila guna Clear blue digital, from last week pregnant 1-2w pergi ke 2-3w. Susah betul nak ke klinik sebab almost tutup sebab cuti raya😭 Update : after a week berlalu , upt makin pudar, bleeding makin kerap, sy ke klinik semua untuk repeat scan, doc di klinik inform jumpa iugs tapi no heartbeat, doc buat surat refer ke hosp, sampai ke hospital doc check upt , nurse kata negatif, siap kata lagi ntah- ntah period kot bukan pregnant 😮‍💨 Luluh kejap la mulut laser nurse pun, doc scan atas tak nampak, seluk bawah rupanya dah gugur tapi tak complete, tersepit di celah pintu rahim😭 , buat d&c secara sedar memang menakutkan lah kalau di ingatkan balik. Sakit dia, biarlah sakit menstuari lagi dari sakit kena d&c. Alhamdulillah, slowly tu terima takdir Allah🥰 Its my journey for second pregnancy First pregnancy is ectopic and dan buah sebelah kiri tiub☺️

Pendarahan
20 Balas

Ke hospital terus sis..saya last time setitik je darah warna brown,missed miscarriage..masa tu 6-7weeks pregnant..

tak normal tu kalau berketul mcm tu. dulu gugur pun berketul. boleh jd keguguran, so better pergi ke hospital terus

2y ago

Alhamdulillah sis. Sy dah ke klinik smlm. Doc kata tu bukan darah kantung atau janin. Scan tvs, dinding rahim masih tebal dan nampak yolk sac kecil. Lega separuh jalan. Now nak tggu other 3 weeks nak check ada perkembangan lain atau tidak.

sis, byk tu darah keluar. u must go hspt. moga Allah lindungi baby dan juga sis. tolong rujuk pada doktor..

pengalaman mcm tu .. sy pernh sis darah keguguran . bila dh bnyk kluar baru saya rasa mcm cntrction

2y ago

Alhamdulillah , tadi sy pergi dua klinik pakar sakit puan. Dua dua bagi jawapan yang sama. Darah tu bukan kantung atau janin. And bila scan tvs nampak yolk sac kecik sgt lagi.

kalau dah mcam ni..ni tak normal sis..sbb kluar ketul2 ....baik cepat2 prgi hsptl

memang nurse akan suruh ke hospital terus kalau ada pendarahan walaupun sikit...

2y ago

Ok ok tq tau

pegi emergency je.. then byk bedrest..semoga semuanya dipermudahkn

pergi emergency je awak.. risau gak tu

sis mcm mana? da cek doc ke? kandungan okay?

2y ago

Alhamdulillah , tadi sy pergi dua klinik pakar sakit puan. Dua dua bagi jawapan yang sama. Darah tu bukan kantung atau janin. And bila scan tvs nampak yolk sac kecik sgt lagi. Lega tak terkata. Doc supply duphaston untuk 1 week.

Tak normal…pegi hospital