bayi susah kentut

hai mom.kenapa baby saya selalu susah nak kentut.bila pukul 3 sampai subuh mesti kentut tapi kena teran sampai nangis2.baru tukar ke susu formula dari breatfeeding

4 Balas

Saya pun tengah lalu benda ni. Start pukul 3 pagi sampai subuh jugak. Saya campur BF dengan FM, FM guna Karihome. Baby kentut jee nangis nangis, tapi bila berak, tahi dia okay. Anak saya umur sebulan lebih. Agaknyaa baby baru belajar nak kentut kot? Diorang baru nak biasakan diri dengan rasa perut bila nak kentut tu.

Hi sis. Baby sy 2 bulan pun sama. Kentut kadg2 tu struggle Kadang2 okay. Bila berak tu najis okay je. Saya pun confused susu tak sesuai ke apa

ade senaman UTK bg buang angin baby.tgok YouTube..sy sllu buat mmg menjadi.bkn setakat kentot je.berak pn same join😆😆

Cuba kerapkan buat senaman kaki cycling, urut tapak kaki dan sapu perut dgn gerakan ILU atau mungkin tak sesuai susu ?