Susu Formula

Hi mommies! Nak tanye, susu brand ape yg bagus utk newborn? Nak standby jek. Kalau boleh, mmg nak fully breatsfeed.

10 Balas

kalau awak nak fully breastfeeding. mindset kena set terus. susu fm xperlu sediakan. bila awak dh set nk sedia fm kita panggil topup trap. dan mindset ibu akan asyik fikir susu ibu tak cukup utk baby. fahami konsep penyusuan susu ibu. iaitu demand dn supply. belajar cara lekapan baby dgn breast. belajar feeding que baby. sejurus kelahiran baby offer utk terus bg rangsangan kpd breast. supaya breast awak dpt signal utk produce susu. belajar jmlah amout yg baby minum dr awal kelahiran bayi mengikut size perut bayi awak. supaya awak tak xpikir susu xcukup utk baby

sya.. nak BF baby sya. susu badan ada. tapi sikit. x cukup utk baby yg kne bg dia susu setiap 2jam sekali. so, doctor dkt kk srh sya top up/means bagi susu formula. alhamdullilah dia ok. dan kuning makin turun. kadang ada ibu2 yg jenis susu badan sikit. x semua ibu2 sama. mindset mmg nak BF baby kita. but susu badan sikit. harap ibu2 jangan sedih or stress. sya doakan baby ibu2 semua sehat. x kira guna BF or susu formula k!!! 😘😘😘 sya tgh berpantang hari ke 13..

rasanya dh jadi impian semua ibu2 nk fully bf . tp andai keadaan memaksa,, boleh try n error beli size kotak kecil dulu sebab penerimaaan setiap baby x sama . ada yg serasi ada yg x .. mcm baby saya dulu try 3/4 jenis last last anmum yg ok .

kalau nk fully bf mindset kena jaga, tak payah pikir susu formula apa yg bagus. inshaaAllah susu ada nnt. incase akan dtng tu bru kita pikir, skrng just set mindset yg awak nk fully bf. semoga dipermudahkan segala urusan awak.

Macam saya jaundice anak tinggi, maybe susu saya masih cair, tak cukup nak bagi dia kenyang betul. So saya topup dengan Karihome. Alhamdulillah serasi dengan anak saya. Kuning dia pun drop banyak.

kne try n error... tp klu sye akn try susu yg palg murah-mahal.. mcm lactogen, dutch bby, dupro.. klu bby tolak bru brand2 yg mahal plak

Bg breastfeed je, bg susu formula x bagus, xde antibodi nanti dpt mcm2 penyakit..x kuat imun

1y ago

ye sis.. mcm diri saya sndri.. mmg Nk bg baby BF. mindset mmg dari awl pregnant sis. tapi yela.. rezeki sya susu badan ada. tapi sikit je. x cukup nk bg baby air susu setiap 2jam. so doctor kk srh sya topup. bagi susu formula. alhamdullilah baby ok. x semua org ade susu badan meriah sis. jgn la singguh kn hati para ibu2 yg susu badan sikit. rezeki ibu2 x sama.

mak bidan sye suggest s26. tapi sye guna enfalac a+.

Dupro, lactogen, enfalac

anmum