Jahitan terbuka

hai momies2..nak tanya dekat sini siapa pernah alami jahitan terbuka lepas bersalin?? mohon share experience korang..☺☺

2 Balas

Masa baby saya warded sebab jaundis,ada sorg mommy anak dia kembar sbelh katil saya. Dia cerita dkt saya yg jahitan dia terbuka slps bberapa hari bersalin. Nurse buka jahitan lama lepas tu jahit kawasan baru. Sis tu bagitahu rasa jahitan kali kedua lagi teruk dr yg pertama sampaikan dia pitam masa nak naik wad tingkat atas. Bila dengar macam tu saya rasa takut sangat,jaga jahitan betul2 walaupun saya dpt jahitan sebelah dlm dan hanya 4 jahitan shja. Seram dengar time tu

4y ago

Ye sis. Jgn berjalan laju sgt. Kepit je kaki bila jalan. Saya dulu pun tak pernah letak apa2 ubat dekat jahitan. Masa kencing tu saya basuh guna air suam yg dicampur sedikit garam utk matikan kuman.

Mudah2an sis cepat sembuh ye. Saya yg dengar cerita sis ni pun mcm rasa sakitnya jugak. Sekarang tengah pregnant lg.