Breast milk

Hai momies any tips untuk bnyakkan susu badan without amik supplement ?

20 Balas

Ni kalau saya la. Urut susu. Minum byk air masak. Minum susu 2 cwn sehari+oat , makan kurma, kismis. Elakkn stress. Doa byk2. Bykkn menyusu baby, kalau baby xde, teruskan dgn pam.

Saya pon ada masalah susu kurang apa yg saya buat minum horliks, mkn kurma 3biji 3kali sehari dan minta suami urutkan point susu belakang badan. Besoknye tu susu keluar meleleh² 😍😍

mkn mknan bkhasiat, jgn stress, kerap susu kan bby trutama wktu malam.. malam hormon prolaktin tinggi, susu d hasil kan lg byk.. more demand more supply 😊

sentiasa bf baby sejam stgh ke 2 jam...jgn miss walaupun mlm...klu baby xder dgn kita pun same....pump 2-3 jam skli pump jga jdual pump...

5y ago

tu salah satu menjadi punca susu kurang. sbb kurang rangsangan n breast xdi kosongkn pd waktu yg sepatutnya...nti isyarat kn di hantar ke otak susu xdi perlukan tu jdi susu drop...sy pun bnyak amik ilmu kat group happy breastfeeding malaysia di fb...jom lah join...bnyak info2 n persoalan yg slalu ibu2 hadapi di jwb di sane...

kat kedai jamu biasanya ada jual milk booster iaitu kurma kering longan kering halba..balik tinggai rebus n minum ja😊

Banyak minum air masak suam , jaga pemakanan dan emosi bebetul

5y ago

Thank you for your tips 😊 saya memang amik air masak 3l sehari

5y ago

Thank you 😊 😊

Minum lebih air. Bagi bayi hisap lebih kerap.