milk booster

any cadangan milk booster yang terjamin bagus dan affordable? or tips nak banyakkan susu badan??

1 Balas

sebelum milk booster, try dulu : 1. kerap df baby 2. skin to skin method 3. minum byk air suam. 4. urut / marmet 5. Pump / power pumping 5 langkah utama ni tuk stimulate demand. Kunci utama die ialah demand n supply. kalau bende basic ni x apply dulu, milkbooster ape skalipun mmg x jalan. ni tips sy dpt + pengalaman sndiri. sgala horlick, oats, ubi dll pun x jalan. sy try power pumping, susu meriah sampai skrg. dan paling penting, jgn try product milkbooster konon2nya pekatkan susu la. cuma jaga pemakanan dan tempoh pump / nursing dan tuk dptkan more hindmilk rather than foremilk. boleh follow page Happy Breastfeeding Malaysia + Noorfazila bt Abdul Rahman utk dptkan ilmu pasal breasfeeding.