Pengalaman keguguran

Hai momies smuaa , mau tnya baa . ada ka sni yg pernah kguguran . bleh share kaa . sbb sy d sah kan kguguran .. mngndung ank kmbar tnpa sy ketahui . tahu2 sdh gugur . dktr sahkn stu sdh jatuh . satu lg tak pasti keadaannya . sbb tnggal kantung seja . skrng perut sakit sngt . trasa tekanan d bawa prut . test upt sy masih lg positive . adakaa sy masi preggy atau mmang sdh gugur . serius skit sangat

14 Balas

Hi in sha Allah, semoga mmbantu. Berdasarkan pengalamn sy yg keguguran 2x.. sis mmg dah keguguran, ujian upt mnunjukkan masih +ve sbb hormon pregnant masih ade. Dan sllu akan hilang dlm beberapa hr, perut yg sakit seperti memulas di bahagian Rahim.. ikut pngalaman sy, kerana masih ade sisa yg blm keluar sepenuhnya masih ada di dalam perut. Wallahua'lam.. sis apa² kurang kepastian blh refer terus hosp. Syafakillah yer sis, semoga kembali sht seperti sedia kala hendaknya, banyakkan berehat dan bersabar. Jangan stress², sis dah ada 2 anak syurga sbg saham sis di SANA.☺️

Pengalaman sy kgguran wktu keguguran sakit sgtt bwh perutt, time tu wktu mlm smpai xboleh tdo, dkt subuh bru dpt lelap, bgun pgi tu nk kencing rsa sakit tu dh hilang, time kencing kuar ketul2 tpi sy xsure ape, refer hspital kata sy kgguran & xprlu cuci sbb nmpk rahim pun dh mnipis , sehari lps tu drah msih kuar byk(1 hri tkar 3 pads overnight) & perut skit mcm senggut, then g hspital lgi skli doc bt dnc sbb katanya msih ade lagi sisa2 sbb tu still rsa sakit.

Saya pernah keguguran anak sulung bulan 12 taun lepas,kandungan usia 11minggu, tengah tido tiba2 sakit perut sgt, pergi tandas tgk ad darah, terus pergi hospital, sampai je hospital terus hilang rasa sakit, nurse suruh g tandas cek urin, masok je tandas time buka panties terus jatuh seketul darah beku seketul bsar skali janin semua, panggil nurse n doktor masuk skli dlm tandas, diorang cakap saya dah keguguran,,, x de rezeki,,

mcm saya. sy kgyuran 13/1/2020 kan, sy x p jumpa dpktor sy kasi biar ja jatuh sndri trus sy beli upt 2/8/2020 kan masih juga positif trus sy pg ranau p hospital. dorg scan ada kantung saja lgi, dorg suru dtang la 2mingu kmudian . lps 2 mngu sy p scan balik alhamdulilah ada sudh balik baby sy rasa ajaib juga ni hahhaa. nes blg mungkin yg ggur dlu kmbr daa . ko try p scan balik lps 2 minggu mana tau kes macam sy

Saya mengandung 10week ,saya keguguran masa yg saya tau gugur ad kluar darah suami bawa p hosptl ,phak hosptl cek ,doc ckp 50-50.drg sruh blik .esk nya pgi nk p tndas trs bnyk kluar drh .suami bwa p hospital lgi trs d sahkn keguguran...mmg sedih la sbb ank prtma

Pergi KK atau hospital sis..sy lepas gugur sakit jugak tapi pergi KK saja..doc check memang semua keluar habis cuma aku punya sistem pencernaan teruk selepas gugur jadi sebab tu rasa sakit kat perut

saya pun gugur twins mase 6week, sy memula pagi tu satu kantung yg keluar, pahtu mlm pulak satu lagi kantung keluar ingatkan satu lagi tu lekat tapi trun jugak, skrg tgah ttc, doakan saya yer

sy faham ne tu sakit kgguran. yg mcm kna takan² lagi d prut. pusing sana pusing sini mau tdur. yg sakit dari yg lain

Sudah keguguran tu. Semoga dipermudahkan urusan dan direzekikan lagi anak pd masa akan datang. Allahumma Aamiin

Better sis jmpa doktor lagi..jgn dibiar rasa sakit tu..semoga dipermudahkan sis