2nd Trimester

Hai momies, saya sejak masuk kandungan 2nd trimester. Keadaan muntah² masih ada. Paling ketara sewaktu tidur. Sukar nak lenakan mata ?. Mencari posisi tidur yg selesa sangat susah ?. Siapa momies yg sdg alami seperti saya. Share pengalaman di sini ?

1 Balas

Normal sbab bila baby makin besar, rahim akan tolak organ2 lain ke tepi or ke atas. So perut ibu akan jd lg kecik dri biasa jd asid perut senang terbaik so ibu akan rasa heart burn. Sbb tu dr selalunya pesan makan malam 3 jam sblum tidur dan makan sikit sikit