posisi tidur yang selamat untuk bayi dalam kandungan pada 3rd trimester

Apakah posisi tidur yg trrbaik untuk momies pafa 3rd trimester

15 Balas

Saya tukar tukar masa hamil , tapi lebih suka ngiring ke kanan sebab dari kecik mak ayah ajar . Cuma Dr suruh lebih ke kiri untuk pelancaran darah bayi . #31w #1stbaby

Sy dh 29 weeks mlm2 ssh nk tido,ke kiri,ke kanan,baby asyik tendang shj. . Ada x mommy2 29 weeks mmg susah tdo mlm. .dh tu hb sya ni rendah. .ermmm

Mengiring kanan, baby diam je. Dia tdo kot. Blh la kita pn tdo. Pusing kiri, dia jaga kot, dia asik gerak je...🤭

Sy selesa ngiring Dr awal pregnan.. Ni dh 33w lg selesa belah kiri..

sy selalu ngiring tp bila bangun mesti jd tegak balik.

Tq semua..sangat membantu..🥰😍😍😘

Sy mengiring sebelah kiri dan kanan..😊

Saya sllu tido mengiring ke kiri.

Tidur mengiring kekiri/kanan

Ni explanation ke kanan