GDM kena mkn ubat sparuh utk kawal gula

Hai momies, nak tnya sape kat sini anak first dh kena kencing manis? Cek bsp sllu 6 lbih, 5 lbih pling rendah pn kalau x mkn 4.9.. Bahaya ke untk baby dlm kndungan kalau ada kncing mnis @ apa2 komplikasi kat baby ye? Sy dktr srh mkn ubat kncing manis sparuh 2x sehari.. Rsau plak sb tkot jd apa2.. Ada x pnglamncm sy?

10 Balas

Sy pun GDM 1st baby 18 w..on insulin😂

5y ago

Trimester 1st bg mkn metformin..tp bsp sy tinggi..so tukar g insulin..ibu mengandung mmg kna on insulin..