16 w pregnant second baby

Hai mom Sy nk tnye berat scan baby wktu 16w normal brpe ye and normal ke blum rsa pergerakkan baby..perut Pon blum nmpk lg..selalu kene tegur setiap kli check up kk..

2 Balas

Klu xsalah klu 16w tu bby br 100g lbih gitu.. klu xsalah la.. sy pun lupa hihi.. pgerakkan bby klu anak first mmg lmbat sikit.. doc ckp klu ank da no 2 3 tu kdg2 da rasa da.. Bab perut plak ikut bdn kdg tu.. klu jnis kecik mmg perut xnmpk sgt.. tp bby ok je slg xde pendarahan pe smua.. Sy 17w lbih, xrasa jgk bby gerak.. kdg2 je rasa pelan je.. tp bby aktif.. sy scan 17w2d baby bgolek2 dlm perut punya aktif.. nak dgr jantung pun jnuh 🤣

klu awk 1st mom normal je klu tak rasa lagi. 16w rasanya takde scan lg dkt kk..paling dkt pn 20w baru ada scan.