Tak pergi appoiment klinik pakar, ada kesan ke sperti doc coll untuk pergi

Hai mom smua, sya nk tnya..lau xpergi appoimnt klinik pakar xpe ke. .sya malas nk pergi..last pergi haritu smpaikan kena than wad 4hri gara nadi laju..wpon sbnrnya sya nim jenis cpat berdebar bila pergi hospital.

4 Balas

Doc bagi appointment utk check-up bukan saja2 ea sis, ada sebabnya. Tgh pregnant ni mcm2 boleh jadi, kadang kita rasa ok tp doktor diagnose sebaliknya. Kalau rasa malas at least fikirkan keselamatan baby, tumbesaran baby kita tak nampak & seeloknya rujuk la pada yg pakar. Doktor tu cuma lakukan tugas dia je, tp kalau sendiri malas nak pergi saya pun tak tau nak cakap apa. Kita ni pregnant nak ambik langkah jaga2 paling maksimum sekali bukan ala kadar.

nama pun appointment dgn klinik pakar, maksudnya jumpa doktor pakar utk diagnose kesihatan kita.. kalau rasa beban or takut jumpa doktor pakar, tanggung sendiri kalau ada kes luar dari kawalan kita.. jangan rasa takot sangat jumpa doktor.. checkup untuk diri sendiri & anak dalam kandungan. setiap kali appointment zikir dlm hati, ingat Allah doa permudahkan.. insyallah semuanya baik2 nanti...

Maaf sis , jangan sebabkan kita pentingkan diri nanti anak yang kena . Klinik bagi appoint bukan saja nak suruh tayang muka tapi nak pantau kesihatan kita dan baby . Kalau saya , ada prob sikit je terus g hosp sampai hosp meluat janji baby takda pape . Preggy takleh ada sifat malas , kesian lah ke anak

Taktahu la sis. Boleh fikir logic je. Terpulang pada sis, rasa nak pergi pergi la.