Hb Low

Hai mom semua nk tanya la... If hb low nk bagi baca normal balik 11 ke ats nk mkn apa ya slpilmen apa yg bgus sbb sya dh 30w..

6 Balas

klinik private sy pegi,bg sangobion..sbb doc ckp dos dye lg tnggi compare to obimin..especially,dh ujung2 msuk last trimester,baby cpt besar,so that's y,dye serap byk dr kita..then cuba amek dragon fruit..doc ckp buah pling tnggi iron

Saya masa 26weeks drop dri 12 ke 9.2. Then saya amalakan minum air ribena mix berry and makan buah. Ada buah jambu batu, anggur merah and orange. Alhamdulilah dalam 2minggu naik jadi 11 macam tu.

mkn ubat wktu pagi sblm bfast. Jarakkn pengambilan susu. mcm sy, sy kurangkn minum sbb susu penghalang bdn serap zat besi. Selain tu boleh mkn mkmm yg naikkn hb mcm bayam, daging merahm

bnykkan mkn mknan tambah darah seperti kangkung dan bayam ikan bilis kacang kuda limau nipis

Mkn buah jambu batu.. Delima atau jus delima,, kurma, aprikot sya mkn ni aje

Minum jus mamariam .. alhmdulillah ok