Morning sickness

Hai mom , nk tnya mcm mna yea mom diluar sana kawal morning sickness . sy new mom to be baru 2 bulan pregnant , pagi2 mesti mual nak muntah . takboleh bau apa2 sngt dah . cik suami nk pegi work pon pakai mnyk wangi kita ni dh kena lari tutup hidung . bau asap kereta smua tkboleh . boleh share pengalaman tak 🫶🏻🤍 #newmom #ingintahu #firstmom

28 Balas

sy antara yg tiap kali mengandung morning sickness teruk sgt.. xblh bau masakan, minyak wangi, any sabun, bau rumah sendiri smpai tahap sy stress duduk rumah sendiri... sy hadapi alahan sehingga 7 bulan biasenya.. ni kandungan ke 3... pun sama.. alahan teruk... semua makann xboleh terima kecuali sup ayam shj... tp sy doa hari2 supaya dikurangkan alahan ni sbb rasa mcm xlarat sgt... skg sy masuk 5 bulan dan masih ada alahan lg... tp dh semakin kurang... tp masih xboleh masak lg, xblh bau bnde2 plik lg.. haha... tp Alhamdulillah... makin hari makin okay, dh blh terima makann sikit2 selain sup... dan skg sy makin enjoy dan bersyukur dgn pregnant journey kali ni walau keluar masuk hosp 🤩🥰