36WEEKS OF PREGNANCY

Hai mom, mcm mana nak rasa kalau air ketuban tu keluar sikit2 or pecah ketuban? Second baby tpi tidak pernah merasa time pregnant first dulu. Kdg2 terasa juga ada mengalir tapi sekali dgn package nak kencing pulak 😅

2 Balas

kalau pecah ketuban ni akan dengar bnyi plop mcm benda pecah. terus je banjir dkt tmpt awak stay tu. contoh atas katil. satu katil tu basah terus. paling susah nk detect yg leaking sbb ramai je mommy xperasan. tau2 tinggal sikit. itu yg bahaya dkt baby. macam sy 1st baby mmg trun tanda drh sehari sebelom bersalin. esok tu start sakit contraction doctor mmg ada remind utk pntau. jadi sy pakai pad. darah dh xde pad lembab. dekat situ tahu yg air ketuban dh turun sikit2 2nd baby pula sakit contraction kerap pergi hospital dah 4cm. masa tengah tggu nak LB tu. air ketuban pecah. banjir wheelchair yg sy duduk tu.

saya bersalin time 36w6d.. pukul 12am rasa sakit perut dh tp ingat sakit perut biasa. 3am terjaga dri tidur sebab baju dh basah(time tu pakai baju kelawar. 5am pergi hospital dh ada bukaan 3cm, solat subuh dlu pastu baru ke labour room. 9.15am selamat bersalin