Air ketuban

Nk Tanya air ketuban tu keluar mcm mna? Sentiasa mengalir atau sikit2 mcm period? Rasa mcm ada something keluar sikit2 tpi x kerap mcm period tpi bila check xad pape pad basah sikit je.

6 Balas

selalunya kalau leaking, bila baring atau bila kita bergerak ubah posisi dia lagi banyak keluar. bila berdiri dia kurang, sebab kepala baby tutup bahagian yg leaking tu. sis boleh check yg basah tu air kencing atau air ketuban. air ketuban tak ada warna dan bau. kadang maybe mcm bau manis2 sikit, tapi selalunya tak ada bau. kalau tak confirm, seeloknya jumpa je doktor untuk check.

Sis pergi check terus je ke klinik berdekatan. Bahaya kalau betul air ketuban. Sebab air ketuban ni banyak cara dia leaking. Tak macam kita imagine macam dalam drama poppp air ketuban pecah. No. Sebab ada je air ketuban keluar sikit2. Risau kalau betul air ketuban, takut air ketuban makin kurang dan membahayakan baby dalam perut dll. (Based on explanation Doctor KK)

mcm sy anak first xtahu air ketuban camne.. upenya leaking , cek² air ketuban sikit trus msuk ubat kne beranak

leaking kalau sikit2, tp kalau confirm ketuban better cek ye, bahaya

mcm heavy period, uncontrollable. ada bunyi "pop". bila pkai pad, basah

3mo ago

tu dah pecah ketuban

mcm ketuban pecah je tu