TIPS TK MUAL MAKAN OBIMIN

hai mmy , ada tk ssiapa yg dpt pil obimin/ubat tambah darah dri kk? sya bru skli mkn alahan jadi sangat teruk, smpai asal mkan kena muntah balik lepastuh. dahlah mkan nasi sehari 1 senduk ja . ada tk tips nk mkan pil tu. sya mkan pagi lepas srpan, ambil skli dgn folic acid. nurse sruh mnum dgn air limau spya pnyerapan nya bagus. #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

16 Balas

makan sebelum tidur sis...jgn mkn waktu pagi memang akan muntahh.

Cuba minum dengan sunquick atau rebena atau jus oren atau lemon

Dulu sy mkn obimin mmg nk muntah je. Skrg tukar mkn iberet je.

Awak sama mcm saya, saya ambik obimin masa tgh mkn.

Try amik iberet sis.. iberet ok pd sy

ye minum dgn air limau / lemon

4w ago

tpi ada tk rsa mual2 lpas mkan ubat tu?