berat baby

Hai. Mengikut pengiraan dokter sy preg 22 week. Tapi bila scan size anak sy baru 20 week dan berat hanya 323gram. baby active sgt2. Adakah mummy lain ada pengalaman macam nie jgk??

1 Balas

Scan ni operator dependant. Ada la range dia. Sbb tu ada graf tumbesaran (growth chart). Selagi doctor x ckp pape, makna tak lari dari range yg sepatutnya la tu..so jgn risau. Kalau rasa tak sedap hati, lepas scan tanya la. Tp jumlah keseluruhan bacaan akan dipuratakan jugak..so kalau abnormal mesti doctor akan alert