Susu Formula yang sesuai Untuk baby newborn 7days, kena jaundice?

Hai mamy.. sy 1st mom... Nak tanya susu formula yang sesuai untuk baby yang kena kuning.. sbb baby xnak.menyusu kat ibu sbb air susu yang sedikit.. mumy² ble bantu tak???🥺

7 Balas

sy guna brand anmum langkah 1..berat bdn naik .. and dia akn kerap membuang.. susu dia pon tk manis.. so far ini yg sesuai dgn ank saya😅.. karihome pon elok jugak..

Saya guna susu s26, Alhamdullillah baby saya okay. Saya beli yg kotak je dekat speedmart. Desperate decision jugak sebab susu ta banyak so tepaksa guna formula.

Sy guna karihome awl2 dlu sbb susu xdk. Tp ibu kena cuba jugak bg susu badan atleast 4kali shari. Urut2 buat marmet. Nanti susu byk sbb ad rnsangan

Susu kambing brand karihome sesuai dgn baby sy kuning. Sy guna tu pun sbb baca ada yg share elok untuk bby kuning. Alhmdulillah serasi dgn bby sy

6mo ago

okay baik , terima kasih awak 🥰

sy bg susu lactogen mula2 try pek kecik dlu...lps dh mnum tu cek kuning baby Alhamdulillah kuning baby turun sb baby rajin berak..

beli yg senang dpt. lactogen, dupro, dutch baby. tapi beli pek kecil dulu, try dkt bby..klu xsesuai kena tukar.

6mo ago

lactogen nestle brand beri dana pada Israel ..dupro pun sama ..better elak 2 brand ni.

Awal2 memang susu sikit. Kena susukan juga baby untuk ransangan pengeluaran susu ibu.