Sembelit

Hai mami semua.. Nk tnya korg pernah alami masalah sembelit tak selepas pantang dan hbs pantang? Macam sy masa pantang sembelit.. Then dh hbs pantang(hari ke 50) masih sembelit...ada suggestion x cmne? Dh pergi klinik.. Doc bagi ubat pelembut najis tp if xmkn ubt.. Ssh nk berak.. Xnk la bgantung pada ubat je

4 Balas

Ada. Hmmm sakit kan? Ermm selagi pantang baby pun breastfeed memang kerap sembelit. Even dah habis pantang. Kerap minum air dan makan buah. 😊tapi bila baby dh besar sikit, kita akan kurang sembelit. Normal la tu 😅

ya sama..lps bersalin ada mslh sembelit. boleh try mkn buah prun

Sama lah Kita. Saya baru Hari ke 12. Rasa gigil nak berak tu

xpernah..alhamdulillah sentiasa lancar bila membuang