Makanan Ibu yang Alahan Bau

Hai mama gorgeous. Saya dah 13w++ hari nu, risau nya alahan mcm tak berkurangan. Mudah sangat muntah bila terbau masakan jiran, bau makanan yang bergoreng atau lauk lauk. Tapi dalam masa yang sama, kita perlu makan untuk cukup kan nutrisi badan & baby. Nak tanya mama yang senasib dengan saya, korang breakfast, lunch & makan apa je selalunya? Bukan nak mengeluh, tapi sakit la nak muntahkan selalu apa yang dimakan bila terasa loya. Tapi dalam masa sama kena makan untuk energy. Sekarang banyak lepak dibilik ja memandangkan bau dapur, bau ruang tamu yang selalu bau masakan jiran tu masuk rumah. Sensitive sangat hidung ni. #alahanbau #alahanteruk #makananhamil

13 Balas

makan dlm kuantiti yg sedikit.. bila lapar mkn sikit. mcm buah2an, tembikai, epal, oren.. kalau nk mkn nasi mkn sikit je. ambil sayur lebih supaya x sembelit.. klau breakfast selalunya sy ambil susu campur granoila cmpur buah..