Baby 4 bulan batuk selepas vaksin

hai, maaf nk tanya, selepas 2 hari cucuk vaksin 4bulan yg pneumococcal tu, bby sye batuk teruk.. normal ke side effect vaksin yg kali ni batuk2x? sblm ni baby sihat, tak demam.. ada tips tak nk kurangkan batuk..

4 Balas

mgkin kebetulan..ank sy pun baru ccuk 4 bln alhamdulillah sht.sy ada tye nurse baru ni ada effect x..nurse Kate just klau tu demam sikit tu pn ats bb jgklh.tp klau teruk cam jd bengkak skali demam tu kne g kk semula

besar kemungkinan berjangkit batuk dari klinik. klinik kan ramai ibu bapa dan kanak kanak lain. baby mmg berisiko terdedah. lebihkan bagi susu. kalau batuk berkahak perlu jumpa doktor

anak sy demam dedar pun tkde. jangkit dgn org tu kot.. kalau saya guna bawang besar potong wedges letak dekat2 anak

kebetulan je tu . kmgkinan berjangkit masa bawa baby prgi checkup ..