Vaksin utk baby

Hi.. Nk tye, klu cucuk vaksin kat KK utk baby 2 bulan, vaksin pneumococcal provide skali x? Ke kat KK juz vaksin yg biasa tu je? #1stimemom #firstbaby #momlife #theasianparentph

11 Balas

Kalau awak mmg checkup kat Kk, awak blh tanye tentang vaksin pneumococcal. Macam saya hari tu,anak 11 bulan, KK call utk cucuk pneumococcal 1st dose. Next month, cucuk baby 1 tahun, & another month pneumococcal lagi. Sblm 1.5 tahun nk complete 3 dose. Nurse x nak cucuk pneumococcal skli dgn vaksin wajib tu tkut ada baby x tahan sakit. Better awak tanye Kk, free je, 😊9/2 ni bby saya cucuk 2nd dose pneumococcal (1 tahun 1 bulan)

baby 2020 bapat pneumococcal free drpd kk ank sy 2017 sy amik sendiri at swasta 270 tak silap sy ami 1dos je time umur dia 2 thun... ank sy xkerap demam so sy amik 1 dos.. bagi baby y kerap sakit demam batuk selsema better amik awal.. ank buah sy lepas amik pneumococcal time 5bulan itu hari dia batuk sblom amik dia xde batuk².. mungkin itu kesan sampingan untuk baby bawak 2 tahu..

Skg dh free sis klu hosp kerajaan..start utk bby yg lahir taun 2020..ada 3 dos..3x kena cucuk nnt..

Anak saya 5month bulan lepas dah dapat cucuk 5bulan + pneumococcal. Cucuk kiri kanan, demam juga sehari.

3y ago

Hi sis, sorry tanya.. Mmg kene cucuk kiri kanan ke? Dekat peha ya?

sya bby lahir may 2020 .masa 4m,6m, n 8m ambil d swasta. dah full dose pneumococcal

kk vaksin biasa. pneumococcal kena g swasta, tpi utk baby 2020 free je kt kk

Baby 2020 dpt free pneumococcal. Anak saya baru lepas cucuk 2 minggu lepas

Anak sis lahir tahun bape.. If thun 2020 baby dpt free Dr kk

kk vaksin biasa je. pneumococcal kena pergi swasta

Anak sya bru amik vaksin pneumococal. 4 bulan..