kencing manis

Hai korang..Macam Mana nak hilangkan kencing manis semasa hamil?

3 Balas

Kalau dh ade mmg xboleh hilang. Dia akan hilang bila dh bersalin. Sis cuma kena control makan dan kurangkan makan benda manis. Sbb kalau tinggi sgt bahaya utk baby dlm kandungan. Sy masa pregnancy lepas ada gdm on diet. Baby lahir 35week 3.5kg. Bayangkan kalau cukup bulan mesti lg besar. Pregnancy kali ni sy xminum air gula lg. Tp rasanaya meati sangkut jgk sbb faktor usia

4y ago

Sama la. Kkia bg tarikh utk jmpa doc kt hosp. Tp xsempat jmpa sbb dh bersalin

Jgn mkn bnde mnis

Kurangkan mkn mnis