CONTRACTION ON OFF

Hai korang. Hari ni 37w 2d… kena tahan ward sebab contraction kerap dari subuh sampai tgh hari… doctor nk monitor dulu sebab baru bukak 1cm. Tapi dah malam ni mcm kurang pulak contraction nya.. Korang ada pengalaman atau tips tak nak bagi bukaan cepat? Anak first..

1 Balas

awak jalan je kat dalam wad tu kalau tak boleh jauh just pusing area katil buat bila ada masa kalau larat try buat jalan itik dgn mcangkung buat byk kali sementara nak tunggu bukaan tu . masa saya kena tahan wad dulu bsalin anak pertama doktor suruh buat gitu masa tu pun baru 1cm dlm hari kedua dah bsalin sakit pun dlm 3jam . contraction on off tu baru nak manja2 tak lama lagi bsalin la tu janji air ketuban ok jantung baby tak drop baby tak start berak perut insyallah boleh bsalin normal kalau salah satu tu ada bukaan pulak masih lambat mmg diaorg akan hantar czer huhuu apa2 pun semoga dpmudahkan segala urusan awak 😊