Cyst 5cm hamil 5 minggu

Hai, kandungan saya 5w2d dan doc scan ada 3 cyst. 1 cyst besar 5 cm. Yang lain kecil. Saya patut refer doc pakar ke atau tunggu 2 minggu lagi scan tengok perubahan cyst ?

1 Balas

Sy masa 6w scan ada cyst 2cm mcm tu. Next two weeks check dia besar sikit dari 2cm but now 10 weeks, cyst tu dah slowly kecut almost nak hilang. Jangan risau, cyst waktu mengandung doctor sy ckp normal. Sy refer gynae kpj pun dia ckp selalunya dia akan kecut bila baby membesar